Babaváró kölcsön

Az MBH Duna Bank Zrt. „Babaváró kölcsöne” házaspárok részére nyújt pénzügyi segítséget, maximum 11 000 000 Ft összegű, szabad felhasználású és kamatmentesen folyósított kölcsön formájában

Az igénylés, a jogosultság, a kamatmentesség és a kapcsolódó egyéb támogatások feltételei a vonatkozó Kormányrendelet szerintiek.

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

 

Főbb kondíciók:  

felvehető
kölcsönösszeg:

 2 000 000 Ft – 11 000 000 Ft

futamidő:

Minimum 5 év (60 hónap).

Maximum 20 év, 240 hó, mely az első gyermek megszületését vagy örökbefogadását követően igénylésre kerülő szüneteltetéssel + 3 évvel meghosszabbításra kerül. A második gyermek megszületésére vagy örökbefogadására tekintettel a kölcsön szüneteltetése - a kölcsön folyósításától számított 5 éves időszakon túl is - ismét igényelhető, de újabb futamidő hosszabbításra nincs lehetőség.

havi törlesztőrészlet:

 nem lehet magasabb, mint havi 51 000 Ft,
 beleértve a kezességvállalási díjat is

kezességvállalási díj:

 az adós által, havonta fizetendő, a fennálló
 tartozás 0,5%-a

kamatozás:

 kamattámogatás időszaka alatt: ÁKK 110% + 1%

 az Adós által fizetendő kamat a kamattámogatás
 időszaka alatt: 0%

 kamattámogatás nélkül: ÁKK 130% + 4%

 a kölcsön a futamidő első két évében 1 éves kamatperiódusú, majd ezt követően 5 éves kamatperiódusú.

 THM: 0,62% kamattámogatással vagy 9,37%* kamattámogatás nélkül

a kölcsön célja:

 szabad felhasználású

hitelbírálat:

 a kölcsönszerződés megkötésének feltétele:

 megfelelés a 44/2019. Korm.rendelet feltételeinek
 és a Bank hitelbírálattal kapcsolatos belső
 szabályainak.

 

*: A THM számításnál 10 millió Ft, 20 éves futamidejű babaváró kölcsönt modelleztünk. A minimum THM a kamatmentességet, a maximum THM a gyermekvállalás nem teljesítését feltételezi. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a kölcsön kamatkockázatát. Az ügyfél által a kölcsön fennálló összege után, az államnak fizetendő kezességvállalás díjat a THM tartalmazza.

 

Az igénylők köre:

 • olyan házaspárok, ahol a feleség betöltötte a 18. életévét, de még nem töltötte be a 30. életévét; vagy 2024. december 31-ig benyújtott kölcsönkérelem esetén a feleség betöltötte a 30. életévét, de még nem töltötte be a 41. életévét és legalább 12. hetet betöltött várandósság áll fenn, melyet a kezelőorvos által kiállított, a várandósság betöltött 12. hetét és a szülés várható időpontját igazoló dokumentummal igazolják;
 • mindketten magyarországi lakcímmel rendelkeznek;
 • legalább az egyik fél 3 éves folyamatos TB jogviszonnyal rendelkezik vagy felsőoktatási tanulmányokat folytat (folytatott) 3 éve (3 évig);
 • az igénylők büntetlen előéletűek, köztartozásmentesek. A Központi Hitelinformációs Rendszerben nincs nyilvántartott lejárt tartozásuk.
   

Az igénylés:  

 • A kölcsönkérelmet a Bank fiókjába kell benyújtania, csatolva a szükséges igazolásokat.
 • A hitelbírálatot a Bank maximum 10 nap alatt végzi el, a belső kockázatvállalási és hitelbírálati szabályai szerint.

 

További kedvezmények:   

 • Az első gyermek – a kölcsönkérelem befogadásától számított 5 éven belüli – születése után a kölcsön a futamidő végéig kamatmentes lesz
 • Szüneteltetés:
  • Önnek a kölcsönt 3 évig nem kell törlesztenie, amennyiben a kölcsönkérelem benyújtásának időpontjában vagy azt követő 5 éven belül az első gyermek megszületett (vagy magzati életkora eléri a 12. hetet)
  • Önnek újabb három évig nem kell törlesztenie a második gyermek születése után (vagy a magzati életkor 12. hetének elérése után)
  • A szüneteltetéshez a kérelmet a Bankhoz kell benyújtania
 • Gyermekvállalási támogatás: A kölcsönfelvétel után született második gyermek után az aktuális, fennálló tartozás 30 %-a, harmadik gyermek születése után a 100 % elengedésre kerül az Állam által, előtörlesztés formájában
   

Egyebek:    

Ha az első öt év után a gyermek nem született meg, az addig kamatmentes kölcsön kamatozóvá válik. Az első öt évben igénybe vett kamattámogatást 120 napon belül kell visszafizetni a hitelintézet útján az államnak.

Reprezentatív példa:

Termék

Kamat

Kamat típusa

Törlesztő-részlet (Ft/hó)

Kezesség-vállalási díj (Ft/hó)

Fizetendő teljes összeg (Ft)

A teljes hiteldíj és költség (Ft)

THM*

Babaváró kölcsön kamat-támogatással*

0%

 a futamidő első két évében 1 éves, majd ezt követően 5 éves kamatperiódusú

42 111 Ft / hó

4 167 Ft / hó

10 627 147 Ft

627 147 Ft

THM
kamattámogatással:

0,62%

Babaváró kölcsön kamattámogatás nélkül**

11,65%

87 803 Ft / hó

4 167 Ft / hó

22 379 876 Ft

12 379 876 Ft

THM
kamattámogatás nélkül:

9,37%

 

*A reprezentatív példák számítása 10 000 000 Ft kölcsönösszegre, 20 év futamidőre, 240 db törlesztő részlettel, a kezességvállalási díj és a „Duna Standard” lakossági fizetési számla számlavezetési díjával számolva.

** A második esetben az első 60 hónap alatt 0% kamattal számolva a törlesztőrészlet megegyezik az első példában szereplő részlettel, azonban a 61. hónaptól kezdődően – amennyiben nem születik meg az első gyermek – a hátralévő 180 hónapban az ÁKK x 130 % + 4 % kamattal, a kezességvállalási díjjal és a „Duna Standard” lakossági fizetési számla számlavezetési díjával számolva.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi az egyes hitelek kamatkockázatát.

 

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja.

A kölcsön igénybe vételének kondíciói az MBH Duna Bank Zrt. mindenkor hatályos Lakossági Hitel Hirdetményében találhatóak meg. Az igénylés feltételeiről érdeklődjön bankfiókjainkban.

 

További információ általánosságban a fogyasztási hitelekről, illetve a személyi kölcsönökről az MNB alábbi weboldalán olvasható: https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/hitel-lizing#fogyasztasi-hitelek

A Magyar Nemzeti Bank fogyasztási hitelekről szóló tájékoztató füzetének elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/penzugyi-navigator-fuzetek

A Magyar Nemzeti Bank által kiadott Tájékoztató a túlzott eladósodottság kockázatairól IDE kattintva érhető el.